Wat is tOERbox?

De tOERbox is leuk! Waarom? Nou, lekker buiten bezig zijn. Fietsen, steppen of e-biken. Naast allerlei tips en weetjes heeft de tOERbox ook een spelelement. Kijk bewust en leer wat je ziet. Bij de knooppunten kun je onverwachte vragen krijgen die naar een spannende ontknoping leiden. Laat de route zo lang duren als je zelf wilt. Je kan binnen een paar uur de route hebben gefietst, maar je kunt er ook een week over doen, aan jou de keuze. Er zijn namelijke vele 'POI' (Points Of Interest) punten langs de route. Kies zelf wat je wilt doen en zien. Tip: Neem in ieder geval alle tijd om te genieten!


Boek er een leuke overnachting bij op een camping naar keuze, kies voor een hotel of breng de nacht door in een gezellige Bed & Breakfast. Klik hier voor tips op deze site.


tOERbox 1 • Maashorst, Schaijk

Er zijn OERschatten verdwenen uit De Maashorst. Echter is niet bekend wat het is, waar het is gebeurd en wie het heeft gedaan. De bedoeling is dat dit mysterie wordt oplost. En leer meteen alles over dit unieke OERgebied.


Er kan gekozen worden tussen 4 fietsroutes. De kortste is 24 km en de langste 49 km. Je kunt met de fiets, e-bike, (fluister-)step, e-step, fluisterscooter gaan. Alleen, samen of met maximaal 4 personen per tOERbox. Zo blijft het voor iedereen leuk. Op diverse knooppunten wordt iets verteld over OERgebied De Maashorst en wordt een deel van het mysterie onthuld. Doen, leren en genieten tegelijk. Je maakt onder andere kennis met het unieke wijstverschijnsel, de horst en de slenk, een akkerdorp, bolle akkers, productiebos, de grote grazers, het urnenveld en nog veel meer. Onderweg zijn er talloze mogelijkheden voor een ontspannen stop. Geniet van een lekker kopje koffie, streekbiertje of een overheerlijke lunch. Ook kun je tussendoor het urnenveld bezoeken, naar de pluktuin gaan of een (wijst)wandeling maken. 


Inhoud van de tOERbox:

• fietsroutes

• opdrachtkaarten met knooppuntnummers

• weetjes over het OERgebied

• fotokaarten met de bewoners van De Maashorst

• tips voor heerlijke pauzeplaatsen

• een pen

• een extraatje!


Met de verkoop van deze tOERbox steunen we De Maashorst en De Maashorst-ondernemers.

Wijst

Uniek natuurverschijnsel

Tauros

Een van de 3 grote grazers

Brobbelbies

Puur natuur of toch hekserij...?